Cometin lataaminen MiniUSB-kaapelia käyttämällä

comet_tuki_010087870_211

Suosittelemme Comet-maksulaitteen lataamista MINI-USB-kaapelia käyttämällä, mikäli mahdollista. Se on nopeampaa, kuin satunnaiskoodeilla. Samalla Cometin kello synkronoituu joka latauskerran yhteydessä.
 
HUOMAA: Käyttöjärjestelmän tulee olla Windows XP/Vista/7 (32/64bit) ja selaimen Internet Explorer, Mozilla Firefox tai Google Chrome. Lisäksi sinun pitää asentaa ennen USB-yhteyden käyttämistä Comet USB -ajuri koneellesi. Katso ohjeet kohdasta ”Comet asetukset” ja ”Asenna Comet USB ajurit”. Ajurin tarvitsee asentaa vain kerran samalle koneelle. Lataaminen Mini-USB kaapelia käyttämällä EI TOIMI muissa käyttöjärjestelmissä tai selaimissa.
 
RAHAN LATAAMINEN LUOTTOKORTILLA
 
1)      Tarkista että Comet on kytketty pois päältä
2)      Seuraavaksi järjestelmä kysyy jos olet asentanut USB-ajurin. Jos olet asentanut ajurin, jatka painamalla kyllä.
3)      Kytke Comet MiniUSB-kaapeliin ja paina "Muodosta yhteys Cometiin".
4)    Kun Comet on kytketty, näet laitteen sarjanumeron ja nykyisen saldon sinisellä tekstillä. Paina jatka.
5)     Valitse seuraavaksi maksumenetelmä ja paina jatka
6)      Täytä vaadittavat tiedot maksukortista lomakkeeseen, kortin numero on etupuolella ja CVC on allekirjoituspuolella, allekirjoituskentän oikeassa reunassa 3 numero valkoisella pohjalla
7)      Kun olet syöttänyt maksukortin tiedot, ja Cometiin ladattavan rahasumman, näet maksukortiltasi veloitettavan kokonaissumman lomakkeen alareunassa. Palvelumaksu on riippumaton valitusta maksutavasta. Voit myös lukea laitteen pysäköintihistorian laittamalla ruksin kohtaan ” Lue parkkitapahtumat latauksen yhteydessä”.
8)      Seuraavaksi voit vahvistaa kokonaisveloituksen painamalla aktivoitunutta ”Suorita maksu” –painiketta tai voit painaa ”Peruuta”-painiketta, jonka jälkeen voit joko tyhjentää lomakkeen tai muuttaa tietoja.
9)   Kun olet painanut ”Suorita maksu” painiketta, sivusto tarkistaa maksukortin tiedot. Jos maksusuoritus on ok, siirtyvät rahat automaattisesti Cometiin. HUOM! MUISTA PITÄÄ COMET KYTKETTYNÄ TIETOKONEESEEN KOKO PROSESSIN AJAN.
10)   Kun rahat on siirretty, ilmestyy teksti, joka kertoo tapahtuman olevan OK, kellon synkronoituneen ja että voit nyt irrottaa Cometin.
11)   Lopuksi voit irrottaa Cometin kaapelista. Voit myös tulostaa tai lähettää haluamaasi sähköpostiin kuitin latauksesta.
12)   Tarkista että Cometin saldo kasvoi ladatun rahasumman mukaan, käynnistämällä laite. HUOM! Laitteen saldo ei kasva kokonaisveloituksen suuruista arvoa, sillä kokonaisveloituksessa on mukana 10%:n palvelumaksu.
 
RAHAN LATAAMINEN VERKKOPANKKIMAKSULLA
 
1)      Tarkista että Comet on kytketty pois päältä
2)      Seuraavaksi järjestelmä kysyy jos olet asentanut USB-ajurin. Jos olet asentanut ajurin, jatka painamalla kyllä.
3)      Kytke Comet MiniUSB-kaapeliin ja paina "Muodosta yhteys Cometiin".
3)      Kun Comet on kytketty, näet laitteen sarjanumeron ja nykyisen saldon sinisellä tekstillä. Paina jatka.
5)     Valitse seuraavaksi maksumenetelmä ja paina jatka.
6)      Täytä vaadittavat tiedot lomakkeeseen, Cometiin ladattava rahasumma ja valitse käyttämäsi Verkkopankki
7)      Kun olet syöttänyt tiedot, näet tililtäsi veloitettavan kokonaissumman. Paina ”Suorita maksu” painiketta jos summa OK
8)      Seuraavaksi ilmestyy ruutu, jossa näet uudelleen kokonaisveloituksen (Cometiin ladattava rahasumma + 10% palvelumaksu). Voit painaa ”Vahvista tilaus” jatkaaksesi maksun maksamiseen tai voit keskeyttää tilauksen
9)   Jos valitsit ”Vahvista tilaus”, siirryt seuraavaksi valitsemasi verkkopankin sivuille. Täytä siellä omat tunnuksesi ja salasanasi, ja tee normaali verkkopankkimaksu tunnuskorttiasi tms. käyttäen.
10)   Kun olet tehnyt maksusuorituksen verkkopankissa, palaa takaisin sivustolle. HUOM! Kun palaat pankista takaisin myyjän palveluun, ÄLÄ paina selaimen eteen/taakse-painikkeita tai mitään painikkeita sivulla, jossa vahvistit tilauksesi!
11)   Jos maksusuoritus on OK, siirtyvät rahat Cometiin automaattisesti. HUOM! MUISTA PITÄÄ COMET KYTKETTYNÄ TIETOKONEESEEN KOKO LATAUSPROSESSIN AJAN.
12)   Kun rahat on siirretty, ilmestyy teksti, joka kertoo tapahtuman olevan OK ja kellon synkronoituneen ja että voit irroittaa Cometin.
13)   Lopuksi voit irrottaa Cometin kaapelista. Voit myös tulostaa tai lähettää haluamaasi sähköpostiin kuitin latauksesta.
14)   Tarkista että Cometin saldo kasvoi ladatun rahasumman mukaan, käynnistämällä laite. HUOM! Laitteen saldo ei kasva kokonaisveloituksen suuruista arvoa, sillä kokonaisveloituksessa on mukana 10%:n palvelumaksu